fredag 16 december 2011

The Final Desination (2009)

Fjärde filmen i serien om folk som tack vare en vision undkommer en stor olycka och sedan dör en efter en, i den ordning de skulle ha dött i olyckan. Första filmen är en flygkrasch, andra en seriekrock och tredje en bergochdalbanevagn som far åt helsicke.
Film nummer fyra börjar på en biltävling av något slag. En av de menlösa huvudpersonerna får en vision om hur en bil far ut i publiken. Han får med sina vänner och några andra ut innan det händer. Och sen dör de en efter en.... Som vi redan sett i tre filmer.
Säga vad man vill, men de återanvänder verkligen konceptet. Och jag tittar inte för den fantastiska storyn. Jag tittar för att se vilka spektakulära sätt de tar livet av folk på. Ibland är det lite äckligt, ibland är det snyggt gjort. Seriekrocken i andra filmen är grymt snygg och jag är allt lite skraj för timmerbilar efter att ha sett den. I fjärde filmen är det inget nytt alls. Jag glömde faktiskt bort det mesta av den efter att ha sett den första gången. Därför blir betyget inte bättre än en tvåa. Den är väl inte dålig, det finns riktigt roliga scener, men det finns andra filmer i serien som är bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar