måndag 30 maj 2011

Kick-Ass (2010)

Dave är en serietidningsälskande nörd i hight school som undrar varför alla superhjältar har superkrafter (eller löjligt mycket gadgets, som Bruce Wayne). Varför är det ingen som försöker göra gott utan allt detta? Han köper en grön dräkt och blir Kick-Ass. Nu ska han ut och göra gott.
På en annan plats i staden förbereder en man sin dotter för att överlista och döda skurken som är orsaken till att barnets mamma inte är i livet. Det är vapen, vapen och mer vapen. I sina superhjältekläder heter de Big Daddy och Hit Girl.
Självklart är Kick-Ass lite för klumpig för sitt eget bästa och Hit Girl dyker upp och räddar hans gröna arsel.

Jag hade hört mycket bra om den här filmen och blev otroligt besviken. Dave är trist och jag känner inte speciellt mycket för honom. Hit Girl är en dryg skitunge som är precis så som jag hatar när barn är på film; brådmogna. Faktum är att den jag stör mig minst på nog är Nicholas Cage och det lär ju vara första gången. Han pratar rätt jobbigt när han är Big Daddy men jag kan förstå att det är ett sätt att maskera sig ytterligare så det är ok.

Sensmoralen i filmen? Det spelar ingen roll om du har de bästa intentionerna i världen så länge du inte har några vapen. Har du a shit load of weapons så kommer du att lyckas. Jag trodde den här filmen skulle hylla den goda människan, superhjälten som är mer hjälte är super, men det är alldeles för mycket vapen. Ska man se en rolig och skön film om en superhjälte utan superkrafter så rekommenderar jag Defendor. Defendor kicks Kick-Ass's ass.

1 kommentar: