onsdag 25 maj 2011

Hammerfall - Infected



Efter att ha varit och sett och skrivit om Hammerfalls releasegig för Infected på Sticky Fingers kanske jag borde tycka till lite om själva skivan också?

Jag har inte lyssnat så mycket på Hammerfall på senare år, och även när jag lyssnade innan var det nog mest nån låt här och där. Ändå tycker jag att jag märker en skillnad med Infected. Jag har alltid uppfattat Hammerfall som ganska glättiga, men utan den humor många andra powerband besitter. Infected känns lite ruffigare. Det är fortfarade power, trallvänligt och en hel del ylanden från Joacim Cans. Men jag gillar't, mer än jag gillat tidigare Hammerfall. Jag tänker inte förneka en enda sekund att zombietemat tilltalar mig. Det känns inte som ett klassiskt power metal tema och det är ju väldigt skönt att Hammerfall som ändå hållit på sedan tidernas begynnelse kan komma med något nytt.

Skivan innehåller 11 spår, samtliga med någon form av zombieanknytning. Jag är svag för One More Time (första singeln, med medlemmar från Gothenburg Zombie Walk i videon), Dia de los Muertos (som premiärspelades live på Sticky) och Patient Zero (med zombielarmet). Det finns också en cover med på skivan, nämligen Send Me A Sign. Det är från början en ungersk låt, Hol van a szó (Var är ordet) med Pokolgép (Helvetesmaskin).

Emellanåt tycker jag mig ha jag problem Cans uttal men sen glömmer jag bort det. Jag tror mina reaktioner på uttalet i själva verket är förvåning över att han sjunger så artikulerat, för det gör han. Han har en behaglig röst med ett omfång som tilltalar mig. Inget direkt imponerande, men behagligt.

På hela taget så gillar jag verkligen den här skivan. Den går på repeat i mina öron om dagarna och kommer nog att fortsätta med det ett tag till. Jag tänker inte ge den en femma, det är för tidigt, men Infected får fyra zombies och en människa, så får vi väl se hur det utvecklar sig. Fyra med potential på fem, alltså.

3 kommentarer:

  1. Hej Kitty!
    Det verkar som om vi är ganska överens vad gäller Hammerfall, men mest nöjd är jag ändå att nån överhuvudtaget läst min recension;-)

    SvaraRadera
  2. glömde skriva vem jag är också, men det förstod du nog!!!

    /tony

    SvaraRadera
  3. Vi har ungefär samma favoritlåtar-fast jag är svag för "The outlaw". Jag blev lite kär i din version av "My favourite things" i bloggrubriken, den kommer jag nog att gå och nynna på.

    SvaraRadera